Schoolwiki

De Schoolwiki is een digitale vertaling van onze schoolgids waarin alle belangrijke informatie te vinden is. Hieronder kunt u een trefwoord invullen en zullen de artikelen waarin iets staat over het trefwoord naar voren komen. U kunt ook zoeken in de categorieën of de meeste bekeken item raadplegen.

Zoeken in de schoolwiki

3.3 Vrijwillige ouderbijdrage

Vrijwillige ouderbijdrage

Jaarlijks wordt aan de ouders een vrijwillige ouderbijdrage gevraagd. Deze ouderbijdrage wordt gebruikt om festiviteiten voor de kinderen te organiseren, bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest, het kerstfeest, een paashaasactiviteit, het schoolreisje, enzovoorts. Deze bijdrage wordt ook benut voor bijvoorbeeld een gastspreker op een ouderavond, extra speelmateriaal, enzovoorts. Rond oktober komt er een mail met daarin informatie en een richtbedrag.

Bijdrage schoolreisjes

Als onderdeel van de vrijwillige ouderbijdrage en de vrijwillige bijdrage voor het schoolfonds, vragen wij de ouders/verzorgers van de kinderen uit de groepen 1 tot en met 7 om een bijdrage per kind voor de schoolreisjes, omdat deze kinderen jaarlijks met de bus op schoolreis gaan. Tevens gaan de kinderen van jaargroep 8 jaarlijks op schoolkamp. Afhankelijk van het programma en de bestemming kunnen deze kosten variëren. Op de jaarlijkse informatieavond aan het begin van het schooljaar van groep 8 krijgt u te horen wat deze kosten zijn en hoe u deze kunt voldoen.

Vrijwillige bijdrage schoolfonds

De Nutsschool kent een Stichting Schoolfonds. Het doel van dit fonds is om extra leermateriaal aan te schaffen waarvoor de school vanuit de overheid geen of te weinig geld ontvangt. Te denken valt aan extra audio- of visueel leermateriaal, computers, maar ook vervanging van de leesboeken in de schoolbibliotheek. De geldelijke bijdrage voor het schoolfonds is ook geheel vrijwillig en staat volledig los van de vrijwillige ouderbijdrage. Het schoolfonds heeft een bestuur dat jaarlijks toetst of de geldelijke bijdragen daadwerkelijk aan extra leermateriaal worden besteed.

Werkwijze

De ouders krijgen aan het begin van elk schooljaar een digitaal formulier van de penningmeester van de OR en het schoolfonds waarop zij kunnen aangeven wat en hoe zij gaan betalen. Door middel van dit formulier kan de penningmeester zorgen voor een correcte afdracht naar de twee geldstromen. Om het voor de betalers eenvoudiger te houden is er één rekeningnummer. Daarnaast worden de ouders in de gelegenheid gesteld om in termijnen en al dan niet via automatische afschrijving te betalen. Mocht u hierover vragen en of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met de directeur, telefoon: 0541-530963.

Sponsorbeleid

Voor het verkrijgen van niet gesubsidieerde faciliteiten maakt de Nutsschool onder bepaalde voorwaarden gebruik van sponsoring. Het beleid is verwoord in een protocol. Indien een geleding gebruik wenst te maken van sponsoring, bijvoorbeeld om een schoolse activiteit te bekostigen, kan hierover informatie worden verkregen bij het managementteam. Het invullen van een aanvraagformulier is verplicht. Een formulier is eveneens verkrijgbaar bij
het managementteam.