Schoolwiki

De Schoolwiki is een digitale vertaling van onze schoolgids waarin alle belangrijke informatie te vinden is. Hieronder kunt u een trefwoord invullen en zullen de artikelen waarin iets staat over het trefwoord naar voren komen. U kunt ook zoeken in de categorieën of de meeste bekeken item raadplegen.

Zoeken in de schoolwiki

4.1 Procedure aanmelden nieuwe leerlingen

Ouders kunnen hun kind(eren) aanmelden, bij voorkeur na een afspraak, bij de directeur van de Nutsschool. Tijdens een gesprek zal de directeur het een en ander kunnen vertellen over de school en eventuele vragen beantwoorden. Ouders krijgen een aanmeldingsformulier wat zij na invulling kunnen inleveren op school. Dit betekent echter nog niet dat het kind definitief geplaatst is. Broertjes en zusjes van kinderen die al op school zitten krijgen bij plaatsing voorrang. Het is voor de “nieuwe ouders” een tijd onzeker of hun kind geplaatst kan worden op de Nutsschool. Daarom wordt met klem gevraagd aan ouders die al kinderen op school hebben, om hun peuters zo spoedig mogelijk aan te melden volgens de aanmeldingsprocedure die hieronder volgt. De Nutsschool streeft naar een maximum van 30 kinderen per groep, echter doordat kinderen kunnen blijven zitten of vervroegd kunnen doorstromen, kan dit aantal overschreden worden.

Aanmelding peuters/kleuters

Ieder schooljaar vanaf 1 oktober kunnen kinderen voor jaargroep 1 aangemeld worden. Het kind moet op die datum minimaal twee jaar zijn. Op volgorde van aanmelding legt het MT een wachtlijst aan. Deze wachtlijst betekent niet dat het kind definitief geplaatst is. Na de centrale aanmeldingsdag (1e lesmaandag in februari) van de Gemeente Oldenzaal zal het MT aan de ouders van die kinderen die op de wachtlijst staan, schriftelijk laten weten of het kind al dan niet geplaatst kan worden. Kort na deze aanmeldingsdag krijgen ouders een bevestiging van plaatsing en het daarbij behorende moment van instroom.

Intake nieuwe leerlingen

Wanneer een kind wordt aangemeld of er is sprake van nieuwe instroom van oudere leerlingen vanwege verhuizing of op specifiek verzoek van ouders, wordt bekeken of onze school voor deze nieuwe leerling een passende onderwijsplek is. Er wordt dan de volgende Intake- en ondersteuningsprocedure gehanteerd:
Ouders geven op het aanmeldingsformulier aan of het ontwikkelingsniveau van hun kind conform zijn/haar leeftijd is en of er eventuele zorgbehoeftes zijn. Indien het kind naar inschatting van de directeur extra ondersteuning nodig heeft, wordt dat
op schoolniveau nader onderzocht. Indien de school daarbij denkt handelingsverlegen te zijn, wordt de medewerking van het OOC – POBA ingeroepen. De uitkomsten van het onderzoek door het POBA zijn bepalend voor de plaatsing van het kind op onze basisschool met een zorgarrangement of voor plaatsing in het SBO of SO. Deze procedure dient binnen een jaar na de eerste schooldag, plaats te vinden.

Aanmelding oudere kinderen

Kinderen ouder dan 4 jaar kunnen uitsluitend aangemeld worden na een gesprek met de directeur. Wanneer de desbetreffende groep uit minder dan 30 leerlingen bestaat kan een kind toegelaten worden. Wel wordt dan ook de hierboven vermelde procedure van intake nieuwe leerlingen gevolgd en geldt de periode van zes weken.

Regeling voor instroom

De Oldenzaalse basisscholen hebben besloten dat uw kind kan instromen op de basisschool op de 1e lesmaandag volgend op de dag waarop hij of zij vier jaar is geworden.

Uitzonderingen en wendagen:

Als de betreffende maandag op een feestdag valt of in een vakantie, dan kan uw kind instromen op de eerstvolgende maandag na deze feestdag of vakantie. Zie voor de uitzonderingen tijdens het schooljaar 2021-2022 het overzicht hieronder. Voordat uw kind vier jaar wordt, mag worden begonnen met enkele wendagen. Hierover wordt contact met u opgenomen! Ongeveer vier weken voor het einde van enig schooljaar worden op onze school geen kinderen meer toegelaten. Voor deze leerlingen is er een gezamenlijk wenmoment (middag) gepland voor de zomervakantie.

Uw kind wordt 4 jaar in/vanaf:

Instroomschema  Instroomdag 
Herfstvakantie 16-10-2021 t/m 24-10-2021  25 oktober 2021
Kerstvakantie 25-12-2021 t/m 09-01-2022 10 januari 2022
Voorjaarsvakantie 19-02-2022 t/m 01-03-2022 7 maart 2022
Tweede Paasdag 18-04-2022 19 april 2022
Meivakantie 23-04-2022 t/m 08-05-2022  9 mei 2022
Tweede Pinksterdag 06-06-2022 13 juni 2022
Zomervakantie 16-07-2022 t/m 28-08-2022 29 augustus 2022