Schoolwiki

De Schoolwiki is een digitale vertaling van onze schoolgids waarin alle belangrijke informatie te vinden is. Hieronder kunt u een trefwoord invullen en zullen de artikelen waarin iets staat over het trefwoord naar voren komen. U kunt ook zoeken in de categorieën of de meeste bekeken item raadplegen.

Zoeken in de schoolwiki

4.2 Ziekmelden, schoolverzuim, verlof

Ziekmeldingen kunt u 's ochtends telefonisch doorgeven.

Verlof aanvragen
Om een verlofdag aan te vragen, kunt u het verlof formulier op de website printen en ingevuld inleveren bij de directeur.

Wij brengen u hierbij de regels voor verzoeken voor extra vakantie onder de aandacht. Deze officiële regels voor verlof buiten de schoolvakanties, gelden volgens artikel 11, 13, 13a en 14 van de Leerplichtwet. Wij verzoeken u vriendelijk hiervan goede nota te nemen.

Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen: extra vakantieverlof en extra verlof wegens gewichtige omstandigheden tot en met 10 schooldagen en meer dan 10 schooldagen. De extra vakantie buiten de reguliere schoolvakanties is alleen mogelijk in verband met de aard van het beroep van één van de ouders/voogden van een leerling. Dit verlof kan slechts één keer per schooljaar worden verleend, mag niet langer duren dan 10 schooldagen en mag niet plaatsvinden in de eerste twee weken van het schooljaar.

Gewichtige omstandigheden kunnen plezierige maar ook minder plezierige omstandigheden zijn. Een dergelijk verzoek voor 10 schooldagen of minder per schooljaar wordt gedaan bij de directeur en moet in principe van tevoren worden voorgelegd. Hierbij moet worden gedacht aan het bijwonen van een huwelijk, een huwelijksjubileum, verhuizing, enzovoorts. Normaal gesproken wordt hiervoor 1 dag verlof verleend. Het is nadrukkelijk niet bedoeld voor bijvoorbeeld een 80-jarige verjaardag van grootouders. Uiteraard geldt dit verlof ook bij ernstige ziekte of overlijden en wordt over de duur van de afwezigheid overlegd met de directeur. De volledige lijst met “gewichtige omstandigheden” ligt op school ter inzage.

Dit uitgangspunt houdt in, dat een extra vakantie wegens wintersport, een tweede vakantie, langer verlof dan een dag bij een huwelijksjubileum, een langdurig bezoek aan familie in het land van herkomst, enzovoorts, niet kunnen worden aangemerkt als bijzondere redenen. Ook wordt u verzocht bezoeken met uw kind aan artsen, tandartsen, specialisten, hulpverleners zoveel mogelijk buiten schooltijd plaats te laten vinden.

Een verzoek voor 10 dagen of minder moet dus altijd bij de directeur worden aangevraagd. Een aanvraagformulier kunt u ophalen bij de directeur of downloaden via onze website www.nutsschool-oldenzaal.nl. U kunt altijd informatie bij de afdeling leerplicht van uw woongemeente inwinnen, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de directeur van de school.

Wanneer de school reden heeft om te veronderstellen dat een leerling ongeoorloofd afwezig is, dan wordt dit gemeld bij de afdeling leerplicht van de woongemeente van de leerling en wordt er een onderzoek ingesteld. Als het verzuim inderdaad ongeoorloofd blijkt te zijn, wordt er een proces-verbaal opgemaakt.