Schoolwiki

De Schoolwiki is een digitale vertaling van onze schoolgids waarin alle belangrijke informatie te vinden is. Hieronder kunt u een trefwoord invullen en zullen de artikelen waarin iets staat over het trefwoord naar voren komen. U kunt ook zoeken in de categorieën of de meeste bekeken item raadplegen.

Zoeken in de schoolwiki

4.6 Buitenschoolse activiteiten

Er zijn buiten het reguliere basis lesprogramma ook andere zaken die erg nuttig, leerzaam en leuk voor de kinderen zijn. Daar zijn team en ouders nauw bij betrokken:

  • Toernooien
    We nemen deel aan een aantal sporttoernooien die in Oldenzaal georganiseerd worden. We vinden het goed dat kinderen leren kennismaken met diverse takken van sport. We doen bijvoorbeeld mee aan streetsoccer en het schoolvoetbaltoernooi. Deze toernooien vinden buiten schooltijd plaats. De hulp van ouders wordt dan ingeroepen om bijv. een groepje kinderen te begeleiden.

  • Activiteiten buiten school
    Er doen regelmatig leerlingen van onze school mee aan activiteiten in Oldenzaal. Bijvoorbeeld een zwemtoernooi, hardloopwedstrijden en de dikke banden race.

  • Excursies
    In het kader van de wereldoriëntatie worden excursies gemaakt in de omgeving. Ouders worden soms gevraagd bij het vervoer of de activiteit te assisteren. Aan de excursie gaat meestal een voorbereiding op school vooraf.
  • Verkeersexamen / dode hoek training
    Groep 7 neemt jaarlijks deel aan het Verkeersexamen, dat bestaat uit een theoretisch en een praktisch examen en een training dode hoek.

  • CKV-dag
    Ieder jaar organiseert onze school een CKV-dag. De groepen 1/2 en 3/4 werken deze ochtend aan een creatief project. De groepen 5 t/m 8 kunnen zich inschrijven voor een activiteit die zij graag zouden willen doen. Alle collega's organiseren deze ochtend een activiteit, denk aan schilderen, solderen, haken, timmeren, foto's maken of een game maken. In kleine groepjes (10-12) zijn kinderen deze ochtend bezig. 's Middags wordt er in elke klas film gekeken.

  • Kamp en schoolreisjes
    Groep 8 gaat ieder jaar onder begeleiding van een aantal collega's 3 dagen op Kamp. De groepen 1 t/m 7 hebben jaarlijks een schoolreisje.