Schoolwiki

De Schoolwiki is een digitale vertaling van onze schoolgids waarin alle belangrijke informatie te vinden is. Hieronder kunt u een trefwoord invullen en zullen de artikelen waarin iets staat over het trefwoord naar voren komen. U kunt ook zoeken in de categorieën of de meeste bekeken item raadplegen.

Zoeken in de schoolwiki

3.8 Tevredenheidsonderzoek

Oudertevredenheidsonderzoek

In februari 2019 is onder ouders van de leerlingen van de Nutsschool een digitale vragenlijst uitgezet met een respons van 87%, wat uitstekend te noemen is. Deze vragenlijst is uitgezet tijdens de praatavonden van februari 2019. We wilden graag informatie hoe de ouders aankeken tegen ons schoolklimaat (omgang, sfeer en veiligheid), het onderwijsleerproces en onze informatie en communicatie. De gebruikte vragenlijst is afkomstig van het kwaliteitszorgsysteem Werken met Kwaliteit (WMK).

Op een schaal van 1 tot 4 scoort onze school zoals hieronder is aangegeven. Daarmee zitten we op alle fronten boven het niveau van het landelijk gemiddelde.

Beleidsterrein  Gemiddelde score Nutsschool  Gemiddelde score overige scholen  +/- 
De sfeer op school  3,58 3,38 +0,20
De lessen 3,52 3,21 +0,31
Informatie en communicatie  3,45 3,09 +0,36 
Totaal gemiddeld 3,52 3,23 +0,29

Toelichting score:
tot 2.50 = onvoldoende; 2.50 – 3.00 = zwak; 3.00 – 3.25 = voldoende; 3.25 – 3.50 = ruim voldoende; 3.50 – 3.75 = goed; 3.75 – 4.00 = uitstekend.

De resultaten stemmen ons tot tevredenheid, met name de hoge scores bij “veilig voelen” en “met plezier naar school gaan” (onderdeel van de sfeer op school) doen ons goed. De informatieverstrekking richting de ouders over hun kind is onder onze aandacht.

Als rapportcijfer werd gemiddeld een 8,3 gegeven.

Bovenstaande cijfers en voornoemde scores op de beleidsterreinen geven aan dat we het bovengemiddeld goed doen volgens u op onze school, een pluim op de hoed van de medewerkers die hun vele inspanningen op deze manier gewaardeerd mogen voelen en ook aan u als ouders, want wij ervaren u gemiddeld als zeer betrokken bij het wel en wee van uw kinderen.

Tevredenheid en veiligheid leerlingen
In mei 2021 zijn de leerlingen uit groep 6 tot en met 8 bevraagd met behulp van een vragenlijst over veiligheid en welbevinden. Er hebben 84 leerlingen (responspercentage van 95%) deelgenomen en we zijn zeer tevreden over de uitkomsten. De leerlingen zijn erg tevreden over de school en de school krijgt als gemiddeld rapportcijfer een 8,9. Bijzonder en geweldig is het om te mogen constateren dat deze cijfers zelfs weer iets hoger zijn dan de cijfers van twee jaar geleden. Kinderen van onze Nutsschool hebben veel vertrouwen in de leerkrachten en we durven daaraan de conclusie te verbinden de het mede te danken is aan onze “Rots en water”-aanpak en de daarbij behorende intensievere pedagogische aanpak op het gebied van veiligheid, weerbaarheid en welbevinden dat terug te vinden is in onze hoge scores. Het veiligheidsonderzoek hebben we doorgeleid naar de inspectie en uitgewisseld met
vensters.po en is voor een ieder in te zien op www.scholenopdekaart.nl.